Ξεχασμένο εργαλείο η αιτία για την πτώση του Spies!

Είχε μείνει εκ παραδρομής στην μοτοσυκλέτα του…

Η πτώση του Ben Spies ήταν ένα ατυχές γεγονός και αρχικά όλοι θεωρήσαμε ότι οφειλόταν σε οδηγικό λάθος. Όμως η αιτία ήταν άλλη. Οι μηχανικοί του είχαν ξεχάσει στην μοτοσυκλέτα του ένα εργαλείο το οποίο αποτρέπει την υπερχείλιση καυσίμου όσο διάστημα αυτή βρίσκεται στην αφετηρία.

 

Το εργαλείο εμπόδιζε τον Spies να φρενάρει όπως ήθελε και αυτό του αποσπούσε την αυτοσυγκέντρωσή του, με αποτέλεσμα να πέσει στον 13ο γύρο του Πορτογαλικού Grand Prix. Ο Αμερικανός αναβάτης της Yamaha Racing δήλωσε έπειτα από τον αγώνα:

«Όταν διαπίστωσα ότι υπήρχε το εργαλείο, προσπάθησα να το βγάλω εγώ επειδή ήταν ακριβώς πλάι από το φρένο. Το αφαίρεσα αλλά ένα σωληνάκι κουνιόταν συνεχώς και αυτό ήταν τρομακτικό. Αυτό αποσπούσε την προσοχή μου και ανησυχούσα να μην φύγει και χτυπήσει κάποιον άλλο. Έτσι, έπεσα. Δεν τερμάτισα ούτε στη Χερέθ ούτε στην Πορτογαλία και τώρα ελπίζω σε κάτι καλό στο Le Mans».

 

Ο Massimo Meregalli, Διευθυντής της ομάδας, επεσήμανε:

«Ο Ben στάθηκε άτυχος στο Εστορίλ. Δυστυχώς τα ανθρώπινα λάθη συμβαίνουν σε κάθε επίπεδο ενός αγώνα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και απέφυγε να γίνει αιτία να δημιουργήσει πρόβλημα σε άλλους αναβάτες».

 

πηγή: www.motograndprix.gr

You May Also Like