Σεμινάριο αντιμετώπισης τραυματία

Γέμισε από πολίτες η αίθουσα στο ξενοδοχείο Ionian Blue που πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Λευκάδας, με την στήριξη του νεοσύστατου αθλητικού συλλόγου «Φίλανδρος» του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας  με  θέμα την αντιμετώπιση τραυματία.

Η διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γεν. Νοσοκομείου Λευκάδος κ. Αντωνία Ξηρομερίτη έκανε την έναρξη του σεμιναρίου εξηγώντας το πόσο χρήσιμη και αξιόλογη ήταν η διοργάνωση του ενώ στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του Συλλόγου Μοτοσυκλετιστών κ. Νίκο Δρακάτο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν να γίνει το σεμινάριο μίλησε για τα τροχαία ατυχήματα που είναι «μάστιγα» για τους μοτοσυκλετιστές και όχι μόνο καθώς και για το πόσο χρήσιμο είναι ένας μοτοσυκλετιστής να γνωρίζει τόσο σημαντικά πράγματα όπως ή αντιμετώπιση ενός τραυματία.

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η κ. Βασιλική Κατωπόδη η οποία ανέλυσε το θέμα «Διαχείριση κρίσεων και κινδύνων στα ατυχήματα» δίνοντας έτσι πολύτιμες γνώσεις στους παρευρισκόμενους.

Τέλος στο βήμα πήρε θέση ο γιατρός ορθοπεδικός του νοσοκομείου Λευκάδας κ. Σπυρίδων Μαραγκός ο οποίος με την χρήση μιας απόλυτα κατατοπιστικής παρουσίασης που περιείχε φωτογραφίες από αληθινά ατυχήματα, αλλά και με την καταπληκτική ομιλία του, βοήθησε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα να γνωρίσουν τους τρόπους και τι θα πρέπει να κάνει ο καθένας σε περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπίσει έναν τραυματία γνωρίζόντας βασικά πράγματα τα οποία θα βοηθήσουν στο να καταφέρουμε να σώσουμε την ζωή ενός τραυματία.

Ο κ. Μαραγκός καταχειροκροτήθηκε από τους παρεβρισκόμενους και μετά το δεκάλεπτο διάλειμα με την βοήθεια εθελοντών έδειξε σε όλους τον ακριβή τρόπο που πρέπει να βγεί το κράνος ενός μοτοσυκλετιστή για να καταφέρουμε να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες, ενώ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν.

Όλοι όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο έφυγαν από την αίθουσα με πολύτιμες γνώσεις ενώ όπως μας δήλωσε η κ. Ξηρομερίτη το σημερινό σεμινάριο ήταν η αρχή μιας και θα ακολουθήσουν και άλες τέτοιες διοργανώσεις.

Ρεπορτάζ :  www.mylefkada.gr

 

You May Also Like