Κυρίαρχος στο LeMans ο Stoner!!!

Ο Casey της Repsol Honda, εξασφάλισε τη νίκη για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πίστα Le Mans. Μια στενή μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν μεταξύ των δύο Ιταλών για τη δεύτερη θέση, αλλά ήταν η δεύτερη Repsol Honda του Andrea Dovizioso ο οποίος εξασφάλισε τους 20 βαθμούς, μπροστά από τον Valentino Rossi (Ducati Team), που κατέκτησε το πρώτο βάθρο του καβάλα σε Ducati.

Ο Stoner πήρε την 25η νίκη του στο MotoGP στην καριέρα του μετά από μια δεσπόζουσα βόλτα για να τραβήξει μακριά μπροστά και να κερδίσει με διαφορά άνω των 14 δευτερολέπτων. Με τη δεύτερη του νίκη στη σεζόν, ο αυστραλιανός έχει πλέον ανέβει στη δεύτερη θέση στην κατάταξη, πλέον 12 βαθμούς πίσω από τον Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing).

Ήταν ρεκόρ θεατών το γαλλικό GP με 88.400 οπαδούς που παρακολούθησαν το  MotoGP στην πίστα του Le Mans σήμερα, και 176.200 για τις 3 ημέρες της δράσης. Η βροχή κατάφερε να μείνει μακριά και το τεράστιο και ενθουσιώδες πλήθος απόλαυσε ένα περιπετειώδη αγώνα.

Υπήρξε δράση σε όλη την πίστα, αλλά στο τέλος όλα τα μάτια ήταν στραμένα στο δίδυμο μεταξύ Dovizioso και Rossi. Όπως και στον προηγούμενο αγώνα στην Πορτογαλία, ο αναβάτης της Honda κατάφερε να αποτρέψει τις επιθέσεις του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και να καταγράψει τον καλύτερο τέρματισμό της φετινής χρονιάς του. Για τον  Rossi, ήταν το καλύτερό του αποτέλεσμα της σεζόν και το δεύτερο βάθρο του έτους για την Ducati.

You May Also Like