Αισιοδοξία στην Ducati για την GP12

Θεωρούν ότι θα ταιριάζει σε διαφορετικά στυλ οδήγησης.

Οι δοκιμές που έκαναν οι Valentino Rossi και Nicky Hayden με την πρωτότυπη Desmosedici G12 στη Χερέθ πήγαν πολύ καλά και τα στοιχεία που συνέλεξαν από αυτές ικανοποίησαν τους ανθρώπους της Ducati.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μοτοσυκλέτα με τον κινητήρα των 1000cc είναι πιο ευκολοδήγητη απ’ ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα. Αν θέλετε, είναι και ένα στοίχημα που έχουν θέσει (άτυπα, βεβαίως) για να διαλύσουν την φήμη ότι μόνο ο Casey Stoner είναι σε θέση να εξελίξει την μοτοσυκλέτα της Ιταλικής ομάδας.

 

Σε δηλώσεις του ο Vittoriano Guareschi, Team Manager και οδηγός-δοκιμαστής της Ducati, τόνισε:

«Η νέα μοτοσυκλέτα άρεσε πολύ στον Rossi, ιδίως η δύναμή της. Η διαχείριση της ισχύος της γίνεται ευκολότερα και, επειδή η ροπή είναι μεγαλύτερη, δεν χρειάζεται να κρατά ο αναβάτης ψηλά τις στροφές του κινητήρα για να έχει καλύτερη επιτάχυνση στις στροφές.

 

Η GP12, με τον κινητήρα των 1000cc, είναι πιο ευκολοδήγητη συγκριτικά με αυτή των 800cc. Κατ’ εμέ, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και θα βοηθήσει πολλούς αναβάτες να γίνουν ανταγωνιστικοί. Η καινούρια μοτοσυκλέτα δεν θα είναι τόσο ακραία όσο η τωρινή» κατέληξε ο Guareschi.

 

πηγή: www.motograndprix.gr

You May Also Like